Zo stuur je een LinkedIn-bericht naar een groep contacten

Om meerdere redenen is het handig om mensen die je linkt op LinkedIn te voorzien van een label. Van zo’n reden is dat je mensen met dezelfde label in één keer een bericht kunt sturen. Dat doe je zo:

Stap 1: label een persoon

Ga naar je contacten en zoek de persoon op die je een label wilt geven. Door met je muis over de persoon heen te gaan, zie je de ‘tag’ mogelijkheid. LinkedIn heeft er al een aantal voor je aangemaakt. En daar kun je zelf labels aan toevoegen. Je kunt iemand meerdere labels tegelijk geven. Bijvoorbeeld: ‘opdrachtgever’, ‘kan me introduceren’. Zorg dat je niet meer dan 50 mensen dezelfde tag geeft.
Connect2-LinkedIn-tag-1a

 

Stap 2: selecteer een groep mensen met dezelfde label

Door op ‘Filter by’ te klikken kan je de keuze maken voor ‘tag’. Kies daarna de tag van de groep mensen die je een bericht wilt sturen. Vink vervolgens ‘select all’ aan en klik op ‘message’.

Connect2-LinkedIn-tag-3

Connect2-LinkedIn-tag-4

Connect2-LinkedIn-tag-5

 

Stap 3: schrijf je bericht

Vink onderaan het bericht de mogelijkheid ‘sta ontvangers toe elkaars namen en e-mailadressen te zien’ uit. Jouw bericht verschijnt, nadat je op verzenden hebt geklikt, in de inbox van de door jou geselecteerde contacten.

Connect2-LinkedIn-tag-6

 

Connect2-trainingknop