Dit is de nieuwe afmeting van je Facebook omslagfoto!

De omslagfoto van je Facebook-fanpagina is erg belangrijk in jouw communicatie. Waarom? Omdat Facebook jouw nieuwe omslagfoto heel belangrijk nieuws vindt voor je fans en die naar alle waarschijnlijkheid snel in het nieuwsoverzicht toont. Wat je misschien is opgevallen: de manier waarop je de omslagfoto ziet op je mobiel is vaak maar een fractie van de omslag zoals je die op je desktop ziet. Met een template kom je een heel eind, maar wat zonde van al die ruimte die je niet kunt gebruiken om je boodschap over te brengen!

En de afmetingen zijn…

Collega Sanne Stenvert (eigenaar van Stensil Media) vroeg me hoe het komt dat zij op de ene pagina een afgesneden omslagfoto ziet en op de andere een niet afgesneden. Ik ben daar meteen ingedoken en wat blijkt: als je jouw omslagfoto de afmeting 1024 x 576 pixels geeft, dan ziet je omslagfoto er op een smartphone hetzelfde uit als op je desktop. Gogogo en maak je nieuwe Facebook-omslagfoto!

Dit is een handige tool om je omslagfoto te maken

Niet iedereen heeft de beschikking over Photoshop en daarom is er Canva.com. Op deze website maak je een gratis account aan en kun je vervolgens afbeeldingen maken op ieder formaat. Mooie bijkomstigheid als je niet over eigen afbeeldingen beschikt: je vindt er veel gratis stockfoto’s en prachtige stockfoto’s voor maar 1 dollar. En maak je zelf afbeeldingen met je smartphone: neem die dan landscape. Hier leg ik je uit hoe Canva werkt.

Nog meer afbeeldingen voor jouw ultieme omslagfoto

In een eerder artikel schreef ik al over 3 websites waarvan je zoveel stockfoto’s kunt downloaden als je wilt. Maak er gebruik van en doneer af en toe een kop koffie aan de beheerders van de pagina’s. Uiteindelijk hebben we allemaal een inkomen nodig.