Facebook’s live video is live!

Facebook wil voorop lopen in livestreaming, de trend voor 2016 en de komende jaren. Naar mijn mening wordt Facebook Live Video een stevige concurrent voor Periscope, Meerkat en andere livestreaming diensten. Zo werkt het:

Facebook Live Video
Om een live-uitzending te maken ga je naar je nieuwsoverzicht of tijdlijn op je mobiele app (IOS). Klik op Schermafbeelding 2016-01-09 om 10.08.07Beschrijf waarover je liveuitzending gaat en klik op ‘uitzending starten’. Vanaf dat moment ga je live. Als je de uitzending stopt, heb je de mogelijkheid om je opname op je telefoon te bewaren.

Tijdens je uitzending zie je hoeveel mensen kijken, de namen van je vrienden die kijken en de commentaren. Je kunt niet langer dan 30 minuten uitzenden. Je uitzending wordt na beeindiging op je tijdlijn geplaatst, zoals ieder andere video. Al jouw vrienden krijgen overigens een melding dat je een live-uitzending plaatst.

Je kunt kijkers tijdens de uitzending blokkeren door op de profielfoto te klikken en vervolgens op blokkeren. Je kunt iemand later deblokkeren.

Veel plezier!

Connect2 Facebook live video  Connect2 Facebook live video 2