Fotocarrousel aan link in Facebook-update

Wanneer je een link plakt in je Facebook-update, zoekt Facebook daar vanzelf de inhoud bij. Alle linken, behalve die van Youtube, kan je bewerken. Je kunt de tekst bewerken maar ook de afbeelding. Je kunt er een of meerdere afbeeldingen aan toevoegen.

Stel je verkoopt social media-trainingen. Dan kun je in één update meerdere trainingen laten zien. Je hebt de mogelijkheid om maximaal 5 afbeeldingen toe te voegen. De laatste afbeelding die de carrousel laat zien, is de verwijziging naar de website. Kijk maar:

Connect2 meerdere afbeeldingen FB link

Hoe doe je dit?

Plak een link in je update. Wacht tot Facebook de inhoud ervan heeft gevonden. Haal dan de link weg en schrijf je boodschap. Voeg dan afbeeldingen toe aan je link en bewerk de ondertitels ervan door er op te klikken. Je maakt de keuze welke foto’s te zien zijn door ze blauw te maken (er op klikken). Vervolgens ga je met je muis over de foto’s en geef je iedere foto (als dat relevant is) een eigen link mee. Voila! Wil je maar één foto uploaden? Bewerk eerst de tekst in de linkinhoud zodat jouw publiek nog beter weet wat jij wil dat het doet. En kies een foto met de afmetingen 1200*628.

Maak er gebruik van!

Je kunt nu zoveel vertellen! Maar investeer in beeld door goede stockfoto’s te kopen of veel beter zelf foto’s te maken. Zie jij de mogelijkheden nog niet? Bel me dan voor een personal training. Maak jij binnenkort optimaal gebruik van jouw Facebook-pagina.