Gratis stockfoto’s

Beeld zegt zoveel meer dan woorden. Zeker op social media. Daarom is het zo fijn dat er veel fotografen zijn die hun foto’s beschikbaar stellen! Gratis. Echt goede, gratis stockfoto’s voor privé maar ook voor commercieel gebruik. Dit zijn drie websites waarover ik het meest enthousiast ben en van waar ik mijn foto’s haal.

1. Gratisography

Mijn absolute favoriet is Gratisography. Prachtige, soms absurdische fotografie. Uniek in z’n soort. Met de foto’s mag je doen wat je wilt. Ook commercieel. De foto’s zijn zwaar genoeg voor print/druk (240 dpi). Gebruik je de foto’s van Gratisography, trakteer de maker dan af en toe op een kop koffie (check de link rechtsboven de foto’s). Voor niemand gaat voor niets de zon op ;).

Varkens met feesthoedje | Gratisography

 

2. Unsplash

Met de foto’s van Unsplash mag je doen wat je wilt. Je mag ze kopiëren, bewerken, delen, aanpassen en wat je er allemaal nog meer mee kan doen. Voor privé en zakelijk gebruik. Echt helemaal gratis. En je vindt er de prachtigste foto’s. De gratis stockfoto’s zijn allemaal 72 dpi.

Vrouw met tattoo in bed | Unsplash.com

 

3. Pexels

Ook met de stockfoto’s op Pexels.com mag je doen wat je wilt. De site geeft één restrictie: foto’s waarop mensen herkenbaar staan afgebeeld, mag je niet gebruiken wanneer dat het imago van de persoon kan schaden. Let daarop. Moet je sowieso doen. Op de site vind je ook veel gratis stockfoto’s van andere sites. Klik je een foto aan, dan zie je van welke site de foto afkomt. De meeste foto’s die je er vindt, zijn 300 dpi en daarmee ook geschikt voor drukwerk. Vooral voor commercieel gebruik goed om te weten.

Mensen op roltrap | Pexels.com