Krijg overzicht op je LinkedIn-tijdlijn met hashtags #

Als je LinkedIn-netwerk groeit, groeit ook de hoeveelheid berichten op je homepagina (de feed). En omdat niet iedereen informatie deelt waarop jij zit te wachten, scroll je je of een ongeluk of je haakt af. Beide gevallen hoeven niet als je hashtags inzet.

Een hashtag is dit teken # direct gevolgd door een trefwoord, bijvoorbeeld: #connect2. Door gericht op hashtags te zoeken, vind je alle berichten die die hashtag bevatten. Zo krijg je een tijdlijn met berichten die je ook daadwerkelijk interessant vindt. Kies je een hashtag die meertalig is, zoals #socialmedia, dan zie je alle berichten met die hashtag in alle talen. Het is ook mogelijk op meerdere hashtags tegelijk te zoeken, in dat geval krijg je alle berichten te zien waar de hashtags allemaal instaan.

Hoe vind je hashtags en hoe volg je die?

 • Ga naar home en als je in een bericht een hashtag tegenkomt die je interessant vindt, klik er dan op. Je pagina verandert in een nieuwe feed met alle berichten met die hashtag. Bovenaan de pagina zie je in het groot de hashtag staan met een blauwe knop volgen. Klik daarop en dan volg je die hashtag.
 • En natuurlijk zoek je met de zoekbalk bovenin je scherm. Daar kan je op één of op meerdere hashtags tegelijk zoeken. Als je jouw hashtag hebt ingetikt klik je op enter. Je ziet een aantal knoppen verschijnen waar je in kunt zoeken want op de pagina waar je nu naar kijkt, staan ze allemaal. Klik op Bijdragen om de bijdragen te vinden die over het onderwerp van jouw keuze gaan.

Waar zie je welke hashtags je volgt?

Welke jij nu volgt, zie je hier:

 • Klik op home, daar zie je ze aan de linkerkant staan. Klik vervolgens op Alles weergeven om het hele overzicht te zien.
 • Of klik op mijn netwerk, klik in het linkermenu op hashtags

In het overzicht, als je hashtags volgt, zie je onder iedere hashtag de mogelijkheid die te ontvolgen.

Krijgt iemand een melding als ik de hashtag begin te volgen?

Nee, wees gerust. Niemand ziet dat jij een hashtag begint te volgen. En niemand kan zien welke jij volgt.

Plan je personal training!

  Wanneer wil je graag personal training? Vul hieronder de datum en tijd in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.