Met Facebook-lijsten bepaal jij wie wat ziet

Ik kan met een gerust hart op Facebook de vraag stellen: “Wie gaat vanavond mee naar de film?”. Want dat bericht laat ik alleen zien aan de mensen op de lijst ‘leuke dingen doen’. En mijn klanten zien mijn vakantieberichten niet. Want die staan op de lijst ‘klanten’ en zijn uitgesloten van mijn echte privéberichten. Bovendien kan ik door te werken met lijsten in één oogopslag de activiteiten van die mensen zien. Wel zo handig als ik op familiebezoek ga. Zo werken Facebook-lijsten.

Lijsten maken en beheren

Stap 1: ga naar je startpagina en klik in de rechterkant van je scherm op ‘vrienden’.

Connect2-lijsten-1

 

Stap 2: kies (of maak) een lijst.

Klik op de lijst waarop je de vriend wilt plaatsen. Facebook maakt standaard lijsten aan. Je kunt zelf ook lijsten aanmaken. Klik dan op ‘+  lijst maken’ en bedenk een naam. Je kunt mensen op meerdere lijsten zetten.

Connect2-lijsten-2

 

Stap 3: klik rechtsboven op de knop ‘lijst beheren’ en kies voor de optie ‘lijst bewerken’.

Connect2-lijsten-3

 

Stap 4: in het pop-up scherm dat nu verschijnt zie je de vrienden die op deze lijst staan. Klik op de knop ‘Op deze lijst en kies voor ‘vrienden’.

Connect2-lijsten-4

 

Stap 5: kies de vrienden die jij aan deze lijst wilt toevoegen door op de foto’s te klikken. Bij iedere foto die je aanklikt, verschijnt een blauw vinkje.
Op dezelfde manier kun je straks ook weer vrienden van een lijst verwijderen.

Connect2-lijsten-5

Connect2-lijsten-5

 

Een bericht voor een lijst schrijven

Het werken met lijsten heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld dat je een bericht kunt schrijven bestemd voor alléén die lijst. Dat doe je zo.
Schrijf je bericht en klik onderin je bericht op de blauwe knop naast de blauwe knop ‘plaatsen’. Vervolgens klik je op ‘meer opties’.

Connect2-FB-lijsten-3

 

 

Connect2-trainingknop