Nieuw: Facebook services

Communiceer jouw product en dienst op Facebook

Facebook heeft een nieuwe functie voor pagina’s geïntroduceerd: services. Het bestond al in de app maar nog niet in de desktopversie. Wat mij betreft een heel belangrijke toevoeging voor iedereen die onderneemt op Facebook. Waar eerst uit primaire behoefte updates vooral werden gebruikt om de doelgroep te spammen met reclameboodschappen, kan je jouw dienst en product voortaan kwijt in ‘Services’. Top! Dus vanaf nu kan iedereen echt toegevoegde waarde bieden en het zenden achterwege laten, toch? Zo richt je services in*:

1. Kijk onder je omslagfoto of je ‘services’ ziet staan. Klik anders op ‘meer’.

Connect2 FB services 5

2. Links geef je een korte (40 karakters maar dus je moet even creatief zijn met woorden) beschrijving van jouw diensten/producten. Facebook vult jouw adres, website en telefoonnummer al in zoals je die op je pagina hebt aangegeven. Klik op de knop ‘Add a Service’ om je product en dienst in te voeren. Ga slim om met de hoeveelheid tekst want ook dit is aan banden gelegd.

Connect2 FB services 4

Connect2 FB services 3

3. Als je al je producten en diensten hebt toegevoegd, zet je de knop aan van ‘publiceren’. Services heeft een ‘harde url’. Dat wil zeggen dat je die kunt delen op je pagina en natuurlijk ook op je persoonlijk account. Dit is bijvoorbeeld de url van de Connect2 op Facebook: https://www.facebook.com/connect2.nl/services.

Connect2 FB services 1

Tip: als je services inricht op je mobiele app kun je veel meer tekst kwijt dan op de desktopversie.

 

Ondernemen met Facebook?

Check dan onze training: Zo onderneem je met Facebook!

 

*Facebook rolt deze functie nu uit. Het kan dus zijn dat jij het niet op je pagina kunt vinden.