Wat doet jouw kind op Facebook?

Weet jij wat jouw kind doet op Facebook? Wil je meer controle hebben en ben je in het bezit van de inloggegevens? Lees dan verder.

Je kunt je kind natuurlijk ‘goede vrienden’ maken op Facebook. Daarmee zie je alle berichten waarop je kind reageert en die het liket. Heb je de inloggegevens, dan is er al niet veel meer wat het kan verbergen, mocht je het vermoeden hebben dat er iets te verbergen is natuurlijk. Check privé-berichten, de groepen en lijsten die zij of hij heeft aangemaakt. Kijk ook op de eigen pagina naar het vriendenblok.

FB vriendenblok

Vriendenblok op je Facebookpagina

De vrienden die daarin voorkomen, zijn degene met wie jouw kind

  • onlangs (het meest) contact heeft gehad,
  • die een familie/relatierol hebben gekregen of
  • ‘goede vrienden’ zijn.

Maar check zeker het activiteitenlogboek! In de activiteitenlogboek vind je alle gebeurtenissen terug van gedrag op Facebook: likes, vriendenverzoeken, reacties, wat er is gedeeld en zoekopdrachten.

Het activiteitenlogboek is een echt logboek

Facebook kent twee versies: de desktopversie en de smartphone/tablet app. Op beide versies is het activiteitenlogboek makkelijk terug te vinden. Op de afbeeldingen zie je met de rode pijl aangegeven waar. De bovenste afbeelding is de app van zowel de smartphone als de tablet. De onderste afbeelding is van de desktop.

Facebook app

FB Desktop

Wat je ook doet op Facebook, hier vind je jouw gedrag terug. Op chronologische volgorde, en dat is wel zo handig. In de omgeving van het activiteitenlogboek zie je links de gebeurtenissen en rechts de tijd staan waarin je kunt zoeken. Klik in het menu aan de linkerkant op alle linkjes om jouw complete gedrag op Facebook terug te vinden.

Facebook-activiteitenlogboek

Facebook-activiteitenlogboek

 

Je hebt nooit volledige regie

Het is voor ieder ouder onmogelijk om volledige regie te houden op het social mediagedrag van een kind. Maar je kunt een kind wel goede sturing geven. Bijvoorbeeld door het een workshop te geven van een social medium. Zo weet het precies waar het mee bezig is en u ook. Vindt u uw kind daar te jong voor? Dan kan ik alleen maar zeggen: haal uw kind onmiddellijk van social media af! Een kind dat te jong is om social media te begrijpen, hoort er NIET op thuis!

 

Connect2-trainingknop