Welke Facebook-pagina’s like jij?

Natuurlijk weet jij dat jouw gedrag op Facebook voor een groot deel bepaalt welke advertenties jou getoond worden. Niet? Nou, dan weet je dat nu. De pagina’s die jij liket, de berichten waarop je reageert, de pagina’s die jij spontaan bezoekt, de linken die je aanklikt. Dat is allemaal gedrag dat medebepaald wat jou aan advertenties wordt getoond.

Zo zie je de pagina’s jij liket

In mijn trainingen vertel ik vaak over het fictieve voorbeeld van mijn 7 broers die allemaal tuinder zijn. Iedere broer heeft een ander tuindersbedrijf met bijbehorende Facebook-pagina. En die like ik natuurlijk allemaal. Niet omdat ik iets geef om tuinderijen, ik ben meer van de schoenen, maar uit loyaliteit naar mijn broers. En daarom laat Facebook mij veel vaker advertenties voor tuinderijen zien dan over schoenen. Jij hebt zelf grote invloed op dat wat Facebook je laat zien. Welke pagina’s jij liket? Die zie je hier.