Zo zie je het nieuwsoverzicht van de pagina’s die je liket

Als fanpagina like je natuurlijk ook andere pagina’s en regelmatig de updates ervan. Toch? Een mooi moment om even top-of-mind te zijn van je klanten, leveranciers en je grote voorbeelden. Facebook verandert echter de manier waarop je als fanpagina andere fanpagina’s liket en het nieuwsoverzicht ervan ziet. En dat heeft nu al consequenties voor jou als beheerder. Nu heb je nog de keuze of je als persoon op je fanpagina bent of als fanpagina op je pagina (zie afbeelding hieronder).

Connect2 andere paginas een
Je kunt straks alleen nog maar als persoon naar je pagina. Ter voorbereiding heeft Facebook al wat veranderingen doorgevoerd.

1. Naar het nieuwsoverzicht van de pagina’s die je liket toegaan
In het linkermenu (dat je alleen als beheerder ziet) klik je op ‘paginaoverzicht weergeven’ om het nieuwsoverzicht van de pagina’s die je liket te zien.
Vervolgens kom je op het nieuwsoverzicht van alle pagina’s die je liket.
Connect2 andere pagina 1

Connect2 pagina

 

2. Andere pagina’s liken
Met de groene knop ‘andere pagina’s leuk vinden’ kun je dus als fanpagina andere pagina’s leuk vinden. Je vult de naam van de pagina in en Facebook zoekt de pagina voor je op. Je hoeft alleen maar op ‘opslaan’ te klikken om de pagina te liken. Pas op: like niet te veel pagina’s in een keer. Dat vindt Facebook verdacht gedrag. Het zal je even geen toestemming geven om andere pagina’s te liken.

Connect2 andere pagina leuk vinden 2
Connect2 andere pagina 3

 

3. Een pagina niet meer leuk vinden
En natuurlijk kun je ook een pagina niet meer leuk vinden. Dan klik je op de balk boven de pagina’s en verschijnt er een scherm waarop je pagina’s als je pagina kunt unliken.
Connect2 andere pagina 2

 

4. Nog een manier om als pagina een pagina te liken
Er is nog een manier om als pagina een andere pagina te liken. Ga naar de pagina toe en klik op de drie puntjes op de omslagfoto. In het menu zie je de tekst ‘Vind dit leuk als je pagina’.

Connect2 andere paginas 4